Bedriftsinformasjon

Data Nova er et innovativt programvarehus og en ledende leverandør av forretningsløsninger til vare- og tjenestehandel i de nordiske landene gjennom de siste 25 årene. Vi har et bredt nettverk av lojale kunder og betrodde partnere, som gir oss innsikt og ressurser til å fortsette å bygge en sterk systemplattform og tilby de beste programvare- og maskinvareløsningene i markedet.

Data Nova har hatt en sterk tilstedeværelse i alt fra tradisjonell faghandel til kulturinstitusjoner siden midten av 90-tallet. Vi leverer butikkdata- og administrasjonsløsninger til alt fra dagligvare og detaljhandel til museer og fornøyelsesparker. Dette gir oss en unik evne til å trekke erfaringer på tvers av markedssegmenter, og skreddersy helhetsløsninger som adresserer utfordringer – og muligheter – både før, under og etter en kundeinteraksjon.

Data Nova er en totalleverandør og "single point of contact" for alle temaer som berører forretningsadministrasjon, vare- og tjenestesalg, samt rapport- og analysetjenester for virksomheter i alle størrelser – innen både privat og offentlig sektor. Våre kunder har stor geografisk spredning, og våre løsninger benyttes også i kjeder representert i flere land.

Vi leverer POS-systemer for å betjene kunder, ERP-løsninger for å administrere varer, kampanjer, kundeforhold og andre forretningsrelevante tjenester, samt butikkreklame, nettbutikker, selvbetjeningsterminaler, mobilapplikasjoner og annet som faller inn under ulike nøkkelområder for en effektiv "omni-channel" forretningsvirksomhet.

Data Novas løsninger er svært skalerbare med mulighet for mye tilpasning i både skjermbilder og funksjonalitet. Løsningen er bygget fra bunnen ved bruk av egne utviklere og kompetansepersoner, og er resultatet av tilsammen omtrent 2.000 årsverk fra samtlige arbeidsgrupper til sammen. Vi tilbyr et svært omfattende og veldokumentert API, som gjør det enkelt å integrere tredjepartsløsninger direkte mot forretningssystemet, og å koble løsningen sammen med andre etablerte systemer i et eksisterende og komplekst driftsmiljø.

Vi har en stor stab med høyt kompetansenivå hos konsulenter, utviklere og teknikere, som er svært godt kjent med denne typen leveranser. Vi er kjent i markedet for vår evne til å møte planlagte datoer, innenfor budsjett. Data Nova vektlegger en nær og hyppig kommunikasjon med kunde og prosjektgruppe som en avgjørende suksessfaktor.

Data Nova er en kompetansebedrift med sterk tilknytning til det norske markedet, og vårt kontor ligger ved Vigelandsparken i Oslo. Vår målsetning er å tilby ressurser og veiledning i alle stadier av et prosjekt – fra planlegging, via gjennomføring og leveranse, installasjon og opplæring, til brukerstøtte, drift og vedlikeholdsaktiviteter. Vi har egne spesialister med spisskompetanse nettopp på deres behovsområde, med en organisasjon som kan håndtere alle aspekter av leveransen.

Bedriftshistorie

Data Nova ble etablert i 1994 av fem seniorpersoner fra IT-avdelingen i NKL (som senere har blitt kjent som Coop Norge). I begynnelsen fokuserte vi på å levere butikkdataløsninger til dagligvareforretninger, siden dette var gründernes ekspertisefelt.

Mens virksomheten vokste raskt fra å være en utfordrer til å være en sterk aktør i dette markedet, endret Data Nova kurs mot et bredere spektrum ved å dekke både vare- og tjenestehandel. Noen år etter oppstarten viste blant annet Munch-museet og Norsk Teknisk museum oss tillit, og tok i bruk Data Novas løsninger for salg av både billetter og souvenirer.

Rundt årtusenskiftet tok Data Nova – som en svært fremoverlent aktør – steget fra et DOS-basert driftsmiljø til et Windows-basert. Noen år senere introduserte vi våre første webbaserte asp-løsninger for butikk- og kjedestyring, og vi fortsatte våre aktivteter for å styrke programporteføljen for digitale salgsløsninger ved å lansere en helintegrert nettbutikkløsning i de tidlige 2000-årene.

I dag er Data Nova en gullsertifisert Microsoft-partner, som én av få bedrifter i Norge, og har knyttet til seg et stort og kompetent nettverk av nøye utvalgte partnere innenfor alle de sentrale virksomhetsområdene som er kritiske for våre kunder.

Gjennom hele Data Novas historie har vi vært en sterk pådriver av innovasjon ved å utfordre monopoliserte markeder med nye og kreative løsninger. Vår konkurransefortrinn har alltid vært at vår arbeidsgruppe er ambisiøs, kreativ og i stand til å dytte grensene til kundens fordel og ønske.